01-12-2017 Aflevering 230

In deze uitzending

Gerard Joling

Het lijkt het script voor een film: een getalenteerd kunstschaatsster die in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van Lillehammer 1994 door een brute aanval uitgeschakeld wordt door het entourage van haar rivale. Niets is minder waar. De film I, Tonya is het waargebeurde levensverhaal van de beruchte Olympische kunstrijdster Tonya Harding. Haar echtgenoot huurt tijdens de Amerikaanse kampioenschappen van 1994 iemand in om haar grootste tegenstander uit te schakelen. De film die donderdag in première gaat bespreken we met Gerard Joling die al ruim twintig jaar kunstschaatsfan is en voormalig professioneel kunstrijdster en tegenwoordig commentator Haya Leenards.

Loiza Lamers

‘Holland’s Next Top Model’-winnares Loiza Lamers kreeg vorige week de schrik van haar leven toen ze in elkaar zakte in de sportschool. Met spoed moest ze naar het ziekenhuis waar bleek dat ze een bloedprop in haar hersenen had. Even dacht ze dat het misschien wel afgelopen was met haar carrière. Gelukkig gaat het herstel spoedig en vanavond vertelt ze hoe haar leven veranderd is.

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw viert de decembermaand grotendeels in Rotterdam dit jaar. Ter ere van het 100-jarig bestaan van het Oude Luxor theater schittert Paul in de voorstelling Defileeuw. Tijdens de voorstelling deelt Paul zijn meest persoonlijke herinneringen aan het oude Luxor, zijn liefde voor Rotterdam en hij blikt terug op de hoogte- en dieptepunten uit het afgelopen jaar. Zelfs Annie de Rooij verschijnt nog op het podium. 

Don Diablo

Het is 1 december en dat betekent dat de maand van het terugblikken is begonnen. Op muzikaal gebied domineerden vooral Ed Sheeran en Despacito het jaar 2017. Wat waren andere grote hits van dit jaar? Don Diablo maakt exclusief voor RTL Late Night DE hit mashup van 2017.