30-05-2017 Aflevering 102

In deze uitzending

Riet, Lien & Granny HipHop Crew

De beweeglijke Riet Verboom (73) en Lien van Alff (76), omgedoopt tot ‘RietaLien, gaan met hun vriendinnen van The Granny HipHop Crew dansend door het leven. Achter de geraniums zitten? Dansen, op opzwepende hiphopbeats, is het nieuwe oud worden. De vrouwen op leeftijd – de oudste is 91 jaar – zijn druk met het scherp krijgen van hun choreo’s. Want binnenkort staan ze voor het eerst op een festival! 

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek slaan de handen ineen voor een bijzonder project. Vanavond maken ze bij ons aan tafel hun plannen bekend. 

Youp van 't Hek

Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek slaan de handen ineen voor een bijzonder project. Vanavond maken ze bij ons aan tafel hun plannen bekend. 

Emi Stikkelman en Maartje Meuwissen

Na zeventien jaar heeft Emi eindelijk haar vader, en die van haar halfzusje Maartje, gevonden. Dat het zo lang heeft geduurd, kwam omdat hij als anonieme zaaddonor moeilijk te traceren was. Een commerciële DNA-databank in Amerika bracht uitkomst. Vanavond vertellen ze bij ons het verhaal van de jarenlange zoektocht die vaak voelde als een lijdensweg.

Jack de Vries

Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over het verslag van informateur Edith Schippers, die ook officieel een opvolger kreeg: Herman Tjeenk Willink. De nieuwe informateur is een ervaren politicus die niet vraagt óf partijen willen meedoen, maar dit van ze eist. Gaat Tjeenk Willink de formatie uit het slop trekken? Jack de Vries, voormalig politicus en spindoctor, geeft vanavond zijn visie op de situatie in Den Haag