Glennis Grace
She did it

Glennis Grace staat in de finale America's Got Talent

13 september Glennis Grace heeft de finale gehaald van America's Got Talent. Dinsdagnacht zong Grace al het nummer This Woman's Work van Kate Bush, maar vannacht (woensdagnacht) kreeg ze pas te horen of haar optreden goed genoeg was voor de finale.

"Ik ben zo blij dat ik de finale heb gehaald, dit was mijn doel", laat de Amsterdamse zangeres via Twitter weten. Grace moest lang wachten op de uitslag. Eerst waren er drie andere acts door op basis van de stemmen sinds de halve finale en een andere act was door de jury gekozen. Grace is uiteindelijk gekozen op basis van stemmen die tijdens de bekendmaking zijn binnengekomen.

'Ze gaat uit van haar eigen kracht'

Tjeerd Oosterhuis, producer en goede vriend van Grace, liet woensdagavond in RTL Late Night met Twan Huys weten dat hij hoop had op een goede afloop. Hij sprak met Grace voor de uitslag: "Ze is heel tevreden over wat ze gisteren (woensdag) heeft gedaan. Ze gaat altijd heel erg uit van haar eigen kracht en ze vertrouwt erop dat ze de finale gaat halen."

Na het optreden van Grace kreeg ze ook al complimenten van jurylid Simon Cowel. Oosterhuis: "Hij zei dat zij de beste van de avond is en toen was de avond al bijna voorbij. Daarmee geeft hij aan: zij moet in de finale staan."

Kansen voor de finale

Op 18 september is de finale van America's Got Talent. Grace is daarbij één van de vijf acts. Oosterhuis geeft aan dat Grace zeker kansen heeft voor de finale. Alleen zijn er zoveel afhankelijkheden waarmee ze te maken heeft. "Het is niet alleen zangshow, ook het verhaal er om heen is belangrijk." Gaat Grace de finale winnen? Oosterhuis: "Het kan zomaar gebeuren."