Lex ging bij haar op bezoek

Britt (18) mag nog steeds Egypte niet uit na onverwachte bevalling

14 september Britt (18) wist niet dat ze zwanger was en is moederziel alleen bevallen op een hotelkamer tijdens haar vakantie. Omdat het niet bekend is wie de vader is, mag ze niet het land uit met haar zoontje Yassin. Verslaggever Lex Uiting ging bij haar op bezoek.

De achttienjarige Rotterdamse had tot het laatste moment niet door dat ze zwanger was. "Ik had de hele avond al een beetje last van buikkrampjes, maar ik was ook aan de diaree, dus ik dacht dat ik iets verkeerd had gegeten." De volgende ochtend kwam ze erachter dat de vork anders in de steel zat: "Ik moest weer naar de wc, toen was het hoofdje er al uit." 

Navelstreng doorgeknipt met nagelschaartje

Britt zit nog steeds in Egypte met haar pasgeboren zoontje Yassin, maar inmiddels is ook haar moeder Sylvia in het land om te ondersteunen. Tijdens de bevalling was Britt helemaal alleen. De achttienjarige beviel in een hotelkamer: "Ik heb met een nagelschaartje de navelstreng doorgeknipt."

Vader onbekend

De reden dat Britt en haar baby Yassin nog in Egypte zijn, is omdat ze niet naar Nederland mogen terugvliegen omdat ze niet de juiste papieren hebben. Yassin kreeg eerder al wel een noodpaspoort, maar dat bleek onvoldoende te zijn om het land te verlaten.  Er staat geen vader vermeld op de geboorteakte, waardoor Egypte weigert om de benodigde stempel af te geven. Overigens geeft Britt tegen Lex Uiting aan dat ze niet weet wie de vader is en dat ze eigenlijk ook niet wil weten wie het is.

Minister Blok wil Britt snel helpen

Minister Stef Blok geeft aan dat de Nederlandse regering er alles aan doet om Britt en haar baby Yassin zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Blok tegenover RTL Nieuws: "We willen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat moeder en kind zo snel mogelijk naar Nederland kunnen." De Egyptische autoriteiten zijn gevraagd om mee te werken.