Twan Huys
Gasten

Vanavond: Frits Wester, Gerard Cox en Joke Bruijs

09 oktober Vanavond Frits Wester en Lex Uiting over de keuze van D66 voor de 31-jarige Rob Jetten. Kunstenaar Joseph Klibansky zijn droom komt uit: twee beeldhouwwerken van Klibansky zijn vanaf 2019 in Las Vegas te bewonderen. Verder blikken televisie-iconen Gerard Cox en Joke Bruijs terug op het winnen van de Televizier-Ring en welke genomineerden zien zij als de grote kanshebbers van dit jaar? Ruurd Jelle van der Leij vertelt over de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied.

Frits Wester en Lex Uiting

De Tweede Kamerfractie van D66 heeft unaniem voor Rob Jetten gekozen als opvolger van Alexander Pechtold. De 31-jarige Jetten zit pas een jaar in de Tweede Kamer. Lex Uiting en parlementair verslaggever Frits Wester over de keuze van D66 voor deze jonge nieuwe fractievoorzitter.

Joseph Klibansky

Het kunstimperium van Joseph Klibansky breidt zich in rap tempo uit. Zijn kunstwerk Self-Portrait of a Dreamer, in de volksmond bekend als de Astronaut, schitterde de hele zomer lang op het Museumplein in Amsterdam en staat binnenkort in Shanghai. Vanavond vertelt Klibansky over zijn grote internationale avonturen.

Gerard Cox en Joke Bruijs

Aanstaande donderdag wordt de belangrijkste prijs in televisieland uitgereikt; de Gouden Televizier-Ring. Gerard Cox en Joke Bruijs wonnen deze felbegeerde publieksprijs in 1999 met de Rotterdamse comedyserie Toen was geluk heel gewoon. We bespreken de betekenis van deze prijs en blikken vooruit op de kanshebbers van dit jaar.

Ruurd Jelle van der Leij

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruurd Jelle van der Leij werkte anderhalf jaar als cameraman voor deze productie. Vanavond vertelt hij over deze bijzondere film.

Paul Vugts

Opmerkelijk nieuws vandaag in het Parool over Astrid Holleeder. Een oud-kantoorgenoot van Astrid, advocaat Jos Rijser, beweert dat Astrid liegt in het moordproces tegen Holleeder. Misdaadjournalist Paul Vugts van het Parool legt uit waarom Rijser zich genoodzaakt voelt om een boekje open te doen.