Een GoPro met veren

Spectaculaire beelden uit de nieuwe natuurfilm Wad

10 oktober Vier jaar lang is er gefilmd in het Waddengebied voor de natuurfilm WAD. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Crewlid Ruurd Jelle van der Leij laat prachtige en bijzondere beelden zien. "Alles gebeurt gewoon voor je."

GoPro met veren

Ruurd Jelle van der Leij laat bij RTL Late Night met Twan Huys een aantal hele mooie scènes uit WAD zien. Zo zien we beelden van een slechtvalk bij een prooi. Van der Leij legt uit hoe hij dit unieke materiaal filmde met een GoPro beplakt met veren.

Verstappen-houding

De grijze zeehond speelt ook een belangrijke rol in de film. Volwassen mannetjes kunnen maar liefst 350 kilo wegen. “Als je daarvoor ligt te filmen realiseer je je ook dat als hij nu iets wil, dan ben ik weg,” zegt van der Leij. “Meestal lig ik in de ‘Verstappen-houding’, alsof ik op het gaspedaal trap. Als je daar tien uur zit word je onderdeel van. Ik voel mij geen zeehond, maar zij zien mij wel zo.”