Fien Tipt

Week van Fien: Marie Kondo, YouTube Originals en Roma

28 januari Fien Vermeulen brengt haar avonden door in bioscopen of hangend op de bank voor Netflix. Elke maandag deelt ze haar ideale avond vol films en series met ons in De Week van Fien, met deze week:

Marie Kondo

Je kunt er haast niet omheen: Marie Kondo houdt de gemoederen bezig met haar KonMari-methode. De Netflix-serie Tidying Up with Marie Kondo maakte de Japanse opruimgoeroe populairder dan ooit. Toch is er ook veel kritiek: volgens psychologen zou de methode je ongelukkiger maker  

YouTube Original Sideswiped

Bij YouTube denk je misschien aan vloggers en tutorials, maar de populaire videosite brengt ook originele series uit voor mensen met een Premium-lidmaatschap. De serie Sideswiped volgt de 35-jarige Olivia in haar zoektocht naar een partner in de wereld van online dating apps. Vanaf 2020 wordt YouTube Premium gratis voor iedereen.

Roma

De Oscarnominaties van 2019 zijn bekend! Titels die Fien al eerder tipte bij Late Night zijn genomineerd: The Favourite, Bohemian Rhapsody en Green Book. Een van de grote kanshebbers dit jaar is de Mexicaanse zwart-wit film Roma, geregisseerd door Alfonso Cuarón. De nominatie is extra bijzonder omdat de film op Netflix te zien is. Of de film de felbegeerde Oscar in de wacht sleept weten we 25 februari 2019, wanneer de Oscars worden uitgereikt.