Fien tipt

Week van Fien: Pose, Instant Family, Handmaid's Tale en If Beale Street Could Talk

04 februari Fien Vermeulen brengt haar avonden door in bioscopen of hangend op de bank voor Netflix. Elke maandag deelt ze haar ideale avond vol films en series met ons in De Week van Fien, met deze week: Pose, Handmaid's Tale, Instant Family en het voor een Oscar genomineerde If Beale Street Could Talk.

Pose

De nieuwe Netflix-serie Pose draait om de ballroom House of Abundance in de jaren tachtig in New York. Deze ballroom wordt gerund door Elektra Abundance (gespeeld door Dominique Jackson) en ze biedt talentvolle dansers plek die nergens anders welkom zijn omdat ze homo, transgender of queer zijn. In speciale danswedstrijden nemen de dansers het tegen elkaar op.

De serie kwam afgelopen zomer al in Amerika uit. Daar deed Pose veel stof opwaaien omdat de cast grotendeels bestaat uit transgenders met weinig acteerervaring.

Trailer Pose

Handmaid’s Tale

Afgelopen nacht was de Super Bowl in Amerika en dat is traditiegetrouw het moment dat er een heleboel film- en serietrailers verschijnen. Na maanden wachten konden fans vanochtend genieten van de trailer van het derde seizoen van Handmaid's Tale. De trailer heeft de titel 'Wake up America, .. morning's over' en belooft een heel spannend seizoen! Het derde seizoen van Handmaid's Tale verschijnt naar verwachting eind mei op Videoland.

Trailer Handmaid’s Tale seizoen 3

Instant Family 

Op zoek naar een comedy voor een gezellige filmavond? In Instant Family wil het stel Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een kleuter adopteren. Op een dag ontmoeten ze de vijftienjarige Lizzie die ook nog een broertje en zusje heeft. Voor ze er erg in hebben zijn ze ouders van drie kinderen die het hele huis op stelten zetten. 

Pleegkinderen is niet het gemakkelijkste thema om in een film te behandelen, laat staan in een comedy, maar het scheelt dat regisseur Sean Anders zelf ervaring heeft als adoptieouder. Dit zorgt vooral een geloofwaardige humoristische film. Instant Family draait nu in de bioscoop.

Trailer Instant Family

The Nice Guys

Wel zin in een comedy, maar wil je liever niet de deur uit? Dan is op Netflix de film The Nice Guys misschien iets voor jou. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Ryan Gosling (The Notebook, La La Land) en Russell Crowe (The Gladiator). Ze spelen samen het detective-duo Holland en Jackson. Puur op instinct en met de hulp van een heleboel toeval proberen ze zaken op te lossen.

If Beale Street Could Talk

Nog drie weken tot de uitreiking van de Oscars. In de afgelopen weken hebben we al gesproken over Bohemiam Rhapsody, The Favourite en Green Book. Vandaag is een kleinere parel aan bod: If Beale Street Could Talk.

In de film, die zich afspeelt in de jaren zeventig, doet een zwangere vrouw in New York er alles aan om haar onterecht veroordeelde verloofde opnieuw vrij te krijgen. Regisseur van de film, Barry Jenkins, behaalde in 2017 voor zijn film Moonlight al een Oscar voor beste film. De film If Beale Street Could Talk is genomineerd voor drie Oscars: Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Originele Muziek en Beste Bewerkte Scenario.

Trailer If Beale Street Could Talk