Berucht telefoongesprek

Peter R. de Vries reageert op felle kritiek Holleeder Tape

12 februari RTL4 zendt vanavond een 90 minuten durende special van RTL Boulevard uit over de beruchte Holleeder Tape, die in het bezit zijn van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Volgens advocaten van de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel doet De Vries de werkelijkheid geweld aan.

In april 2011 hield De Vries een telefoongesprek met Willem Holleeder op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door de voormalige advocaat van Dino Soerel, Bénédicte Ficq. Peter R. de Vries en John van den Heuvel zullen in de special de inhoud van de tape uitgebreid bespreken.

Advocaten Bénédicte Ficq en Nico Meijering trekken de onpartijdigheid van De Vries in twijfel. Daarom hebben ze de transcriptie van het opgenomen telefoongesprek integraal gepubliceerd.

Vanavond reageert Peter R. de Vries op kritiek op de special. En oud-rechter Frits Lauwaars laat weten of de mediahype invloed heeft op het proces.

De special RTL Boulevard: De Holleeder Tape is vanavond om 20:30 te zien bij RTL4 of via de website of app van RTL Boulevard.