Bij de kladden

Kees van der Spek duikt opnieuw in de wereld van oplichting

25 februari Kees van der Spek is terug met zijn programma Kees van der Spek Ontmaskert. Ook ditmaal zoekt de journalist de grenzen op.

Net zoals in het programma Oplichters in het Buitenland gaat Kees van der Spek voor het programma Kees van der Spek Ontmaskert op pad met een verborgen camera. Zowel over de grens als in Nederland gaat hij de confrontatie aan met oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen.

In de eerste aflevering van het seizoen reist Van der Spek naar Vietnam. Daar probeert hij meer te weten te komen over de illegale handel in neushoornpoeder en tijgervlees. Uiteindelijk komt Kees in contact met een corrupte parlementariër die hem verder brengt in zijn onderzoek naar deze illegale praktijken waar zoveel geld mee wordt verdiend. 

Ook in Nederland gaat Kees weer op pad. Zo zit hij oplichters op de hielen die actief makelaars benaderen om een huis te kopen met gedeeltelijk zwart geld. Andere landen die de journalist dit seizoen bezoekt zijn onder andere Oekraïne, India en Italië.

Vanavond vertelt de presentator bij RTL Late Night alles over de ontmaskeringen in zijn nieuwe programma.