Fien tipt

Week van Fien: De Oscars, Isn’t it Romantic, 7 Days Out

25 februari Fien Vermeulen deelt elke maandag haar ideale avond vol films en series met ons in De Week van Fien, met deze week: De resultaten van de 91ste Oscaruitreiking, de Netflix-film Isn’t it Romantic en Netflix-serie 7 Days Out.

De Oscaruitreiking

In de nacht van zondag op maandag was het eindelijk zover: de uitreiking van de 91ste editie van de Oscars vonden plaats in Los Angeles. Fien heeft de afgelopen weken haar favoriete kanshebbers getipt. Haar absolute voorkeur, Bohemian Rhapsody, viel maar liefst vier keer in de prijzen. Het openingsoptreden van de oude bandleden maakte het tot een heus Queen-feestje.

Onder de meerdere prijzen die de film won, zat ook de Oscar voor beste mannelijke hoofdrolspeler voor Rami Malek. Een grappig feitje is dat Sacha Baron Cohen de eerste keus was voor de rol van Freddie Mercury. Maar hij haakte af, waardoor Malek de rol kreeg. Tijdens het in ontvangst nemen van de Oscar deed de acteur een oproep voor het vinden van je eigen identiteit en voor het maken van unieke en misschien ook wel tegendraadse films. 

Verder won Green Book de belangrijkste Oscar voor beste film. Ook won Mahershala Ali, die de rol van pianist Don Shirley speelde, de oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.  De biografische film over de virtuoze zwarte pianist Don Shirley en zijn Italiaans-Amerikaanse chauffeur Tony Vallelonga was heel populair bij het bioscoop-publiek, maar kreeg ook aardig wat kritiek. Zo stoorden filmkenners zich aan de stereotiepe verbeelding van de personages en hadden de nabestaanden van pianist Don Shirley kritiek op hoe hij werd neergezet.  

De Oscars zijn natuurljk bij uitstek een podium om je kritiek te uiten. Dit heeft de maker van de film BlacKkKlansman, Spike Lee, dan ook uitgebreid gedaan toen hij de oscar voor het beste bewerkte scenario in ontvangst nam. Hij sprong in de lucht van blijdschap en haalde op het podium fel uit naar president Trump. Die was op zijn beurt not amused en haalde, uiteraard op Twitter, fel uit naar Spike Lee.

Natuurlijk was er tijdens de uitreiking nog meer entertainment. Iedereen heeft het niet alleen over de winnaars van de Oscars, maar ook over het optreden van Lady Gaga en Bradley Cooper waar de vonken zichtbaar van af vlogen.

Isn’t it Romantic

Isn’t it Romantic is een nieuwe Netflix-film met Rebel Wilson in de hoofdrol. De film gaat over Natalie, een Australische architect die in New York woont en altijd heeft geloofd dat wat ze in romcoms ziet over liefde niet bestaat. Maar nadat ze beroofd wordt in de metro en een klap op haar hoofd krijgt, komt ze in een andere dimensie. Uiteindelijk moet Natalie alle clichés vermijden om ‘de ware liefde’ te vinden. Vanaf donderdag 28 februari is de film te zien op Netflix.

7 Days Out

De serie 7 Days out gaat over zes grote evenementen die op het punt staan om plaats te vinden. Een week en dan de zeven dagen voorafgaand aan het event krijg je een kijkje in de keuken. Zo zie je bijvoorbeeld het mode-icoon Karl Lagerfeld voorbij komen, wie onlangs overleed. In de serie zie je hem nog aan het werk bij de laatste Chanel show waarbij hij zichtbaar betrokken was.