FERNANDO TIPT

Week van Fernando: Despacito, Mysteryland en Janet Jackson

28 februari Elke donderdag gidst Fernando Halman ons door het woud aan singles, albums en muziektrends in De Week van Fernando. Met deze week: het langdurige van Despacito, Janet Jackson en een verse tip voor Twan.

Despacito

Het regent records voor Luis Fonsi en Daddy Yankee. De videoclip van hun megahit Despacito is maandag als eerste door de grens van 6 miljard views gegaan. Het nummer is daarmee verreweg de meest bekeken video op het platform. Op de tweede plaats vinden we Ed Sheeran met ‘Shape of You’. Het nummer heeft inmiddels meer dan vier miljard YouTube-views op zijn naam staan.

De videoclip van ‘Despacito’ verscheen op 12 januari 2017 voor het eerst op YouTube en verbrak al meerdere records. Het nummer bereikte als eerste de magische grenzen van 2,3,4 en 5 miljard views. In maar liefst 37 landen stond deze Spaanstalige hit aan de top van de hitlijsten.

Mysteryland

De organisatie van Mysteryland heeft de namen voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Zelf spreekt de organisatie van het ‘meest diverse programma’ tot nu toe. Onder andere Martin Garrix, Boef en Diplo treden op tijdens het festival dat van 23 tot 25 augustus wordt gehouden op het voormalige Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer. Hiphop maakte in 2006 zijn eerste entree op het dancefestival met een optreden van Opgezwolle.

Op de camping van het festival is op vrijdag 23 augustus een programma voor de kampeerders, terwijl in het weekend op zaterdag en zondag speciaal voor deze groep verschillende afterparties worden georganiseerd. De kaartverkoop is al van gestart gegaan. Vorig jaar trok het festival meer dan 100.000 bezoekers.

In totaal zullen er op Mysteryland meer dan 300 artiesten optreden. Naast de bovengenoemde namen zijn acts als Erick Morillo, Groove Armada, Nicky Romero, Roger Sanchez en Sunnery James & Ryan Marciano van de partij.

Janet Jackson

Janet Jackson krijgt haar eigen concertreeks in Las Vegas. De superster geeft in mei, juni en juli van dit jaar in totaal vijftien concerten in de gokhoofdstad van de wereld. De 52-jarige Janet treedt met haar zogenoemde Residency Metamorphosis op in het theater van het Park MGM Casino.

Tijdens de concerten belooft Jackson haar bezoekers een blik op haar carrière en privéleven. Fans krijgen onder andere een inkijkje in haar zoektocht naar zichzelf, zelfvertrouwen, het moederschap en andere uitdagingen waar ze mee te maken heeft gehad in haar lange carrière. Haar reis is "visueel spannend" en zal ook bestaan uit "explosieve dansnummers". De goedkoopste kaarten kosten 79 dollar.

Tip voor Twan: Cimo Fränkel - Live Without You

Amsterdammer Cimo Frankel deed ooit mee aan het televisieprogramma My Name Is Michael waarin gezocht werd naar hoofdrolspelers voor de nieuwste theatershow van Albert Verlinde over Michael Jackson, zijn grootste idool.

Naast zanger is hij ook songwriter en producer. Hij heeft met veel artiesten mogen werken. Voorbeelden van bekend werk zijn: Shotgun van Yellow Claw, Sex van Cheat Codes en Kris Kross Amsterdam en Mooie Dag van Jayh. Als zanger ook te horen op verschillende collabs met artiesten als Kris Kross Amsterdam, Wildstylez en Armin van Buuren.

Zijn grootste succes tot nu toe behaalde hij door een samenwerking met laatstgenoemde. In 2016 en 2017 maakte hij namelijk deel uit van de Armin Only World Tour met als mijlpaal de twee uitverkochte shows in de Amsterdam ArenA in Mei 2017. Hij is nu helemaal terug met zijn nieuwste track Live Without You.

NandoLeaks

Dit zijn de tracks die Fernando tipt en zijn lijstje kun je volgen via Spotify.