08-12-2017 Aflevering 235

In deze uitzending

Giel Beelen

Giel Beelen heeft zich de woede van Nederland op de hals gehaald. Vanmorgen liet hij zanger Tim Knol belagen door een rondborstige stripper. Dit als reactie op de veroordeling van Knol van DJ Frank Dane die eerder zangeres Maan ‘verraste’ met een streaker. Vanavond vertelt Beelen waarom hij dit deed en waarom dit volgens hem gewoon humor is. Journalist Leon Verdonschot vindt de actie van Giel absurd en heel ongepast.

Peter Pannekoek

Amerika raakt niet uitgesproken over het jaarlijkse ‘White House Correspondents Dinner’ dat gisteravond plaatsvond. De Amerikaanse komiek Michelle Wolf nam beslist geen blad voor haar mond en haar snoeiharde grappen vielen niet bij iedereen in goede aarde. Cabaretier Peter Pannekoek staat bekend om zijn harde grappen en vertelt vanavond of de grappen te hard waren, of juist niet.

Carlo Boszhard

Fans van Waylon moeten nog geduld hebben maar vanavond is het eindelijk zover: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Negentien landen strijden in Lissabon met elkaar voor een finaleplek. Slechts tien landen mogen door naar de grote finale aankomende zaterdag. Songfestivalkenner Carlo Boszhard bespreekt vanavond de meest opmerkelijke finalisten en afvallers.

Danny de Munk

Op 23 en 24 december wordt de Amsterdamse Ziggo Dome opnieuw omgetoverd tot een heus winterwonderland voor The Christmas Show. Dit jaar staat de succesvolle familieshow in het teken van ’s werelds meest geliefde kerstverhaal: A Christmas Carol van Charles Dickens. Carlo Boszhard schreef mee aan het script en de liedjes in de show en Danny de Munk speelt Fred, de neef van de vrekkige Scrooge (Buddy Vedder). Vanavond schuiven beiden aan bij Humberto en vieren we alvast een kerstfeestje, inclusief muziek!

Mattie Valk

Muziek en sport blijken deze Olympische Spelen maar weer eens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere sporter heeft zo zijn eigen voorbereiding en daarbij hoort ook een eigen playlist. Door stampende beats of rustige klassieke muziek komen ze in de juiste sferen om hun topprestaties te leveren. Radio-dj Mattie Valk sprak onze Olympische sporters over hun muzikale voorkeuren. Artur Jaschke weet als neuromusicoloog precies wat de invloed is op de hersenen. En ook hardstyle-dj Keltek komt langs, zijn muziek werd gebruikt in de voorbereiding van Jorien ter Mors.

Gwen van Poorten

De tv-serie Friends zou volgens NRC Handelsblad oudbollig en racistisch zijn, homofoob en wat al niet meer voor ellendigs. Toch wordt de superpopulaire serie vanaf 1 januari met alle 236 afleveringen op Netflix gezet. En dat is goed nieuws voor de fans, die zich niets aantrekken van de kritiek op hun favoriete sitcom. Radio-dj Mattie Valk en presentatrice Gwen van Poorten zijn zulke superfans, kennen elke aflevering uit het hoofd en zullen altijd van hun Newyorkse vrienden blijven houden!

Lorrèn

Volkomen onbekend zijn en toch gevraagd worden door de president van Ghana om op zijn feest te komen zingen. Het gebeurde de 25-jarige Lorrèn. Vanuit het niets kreeg de zangeres een mailtje kreeg met de vraag of ze even wilde afreizen naar het West-Afrikaanse land. Hoe de Ghanezen bij haar terecht kwamen, waar ze bang voor was en het onderonsje met president Nana Akufo-Addo, daar vertelt Lorrèn vanavond bij Humberto.