20-12-2017 Aflevering 243

In deze uitzending

Armin van Buuren

Het jaar 2017 was goed voor Armin van Buuren. Hij mixte de 800’ste aflevering van ‘A State of Trance’, hij speelde de Amsterdam ArenA plat en scoorde een kolos van een hit met ‘Sunny Days’. Vanavond in de Late Night-studio trekt hij dat nummer weer helemaal uit elkaar en bouwt er, met jingle-bells en al, een nieuw nummer van: ‘Christmas Days’, met zanger Josh Cumbee en Wibi Soerjadi (!) op de piano.

Wibi Soerjadi

Wie kent niet de angstaanjagende muziek in Jaws, de meeslepende viool in Schindler’s List en de dramatische melodieën van The Godfather? Deze muziek is onlosmakelijke verbonden met de film zelf en is niet voor niks bekroond met een Oscar. Dit jaar maken onder andere Dunkirk en Star Wars: The Last Jedi kans op het prestigieuze beeldje in de categorie Beste Muziek. Componist Fons Merkies maakte muziek voor talloze Nederlandse films en legt vanavond uit wat de rol is van filmmuziek. Pianist Wibi Soerjadi brengt de meest iconische nummers ten gehore op de piano.

Guido Weijers

Op 31 december speelt cabaretier Guido Weijers live op RTL4 zijn achtste Oudejaarsconference. Vanuit het Luxor Theater in Rotterdam loodst hij zijn publiek door 2017, om vervolgens klokslag twaalf uur samen met burgemeester Aboutaleb het Nationale Vuurwerk af te steken bij de Erasmusbrug. Vanavond vertelt Guido hoe zenuwslopend een live-Oudejaarsconference is en welke grappen de 75 try-outs niet hebben overleefd.

Gerrit Kolsteren

Precies een jaar geleden wist de 6-jarige ernstig zieke Tijn Kolsteren de harten van Nederland te raken met zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request. De jonge held haalde maar liefst 2,6 miljoen euro op. In juli overleed Tijn aan hersenstamkanker. Zijn ouders willen het werk van hun zoon voortzetten en openden daarom vandaag een nagellakstudio in Breda om ook dit jaar geld op te halen voor Serious Request 2018. Vanavond vertelt vader tijns vader Gerrit over dit bijzondere initiatief.

Bob Kaarls

De meest spraakmakende misdaadzaak van dit jaar is toch wel de zaak Koen Everink. De zakenman werd in 2016 vermoord in zijn villa in Bilthoven, terwijl zijn dochtertje boven lag te slapen. Volgens het OM is de zaak zo klaar als een klontje: tenniscoach Mark de J. heeft Everink vermoord en moet 18 jaar brommen. De J. blijft tot op de dag van vandaag ontkennen. Vanavond vertelt zijn advocaat Bob Kaarls exclusief zijn kant van het verhaal bij RTL Late Night.